100% betrouwbaar (Dag 2)

door Dagelijkse Dingen

En dan moet je er weer even in komen. Zoveel onderwerpen om over te schrijven maar de cursor knipoogt plagend naar me. Eerst maar een slok thee. Met citroen en heel veel kruiden. Niet heel lekker maar wel gezond. En dat past dan wel weer in het rijtje goede voornemens. Rijtje inderdaad, want het is dringen geblazen in mijn leven. Voor nu staat 30 dagen bloggen dan even op nummer 1. Maar de rij is oneindig. Hele leuke zoals ooit nog eens vloeiend Italiaans leren spreken of met de kinderen een verre reis maken of een boek schrijven over stiefmoeders. Maar ook een beetje venijnige zoals een betere vriendin zijn, nooit meer verjaardagen vergeten en niet alles hardop zeggen wat je denkt. Die laatste vink je eigenlijk nooit af. Af en toe houden ze zich stil, maar ze zijn er altijd. Zelfkritiek vermomd als goede voornemens. Alsof je ze na 30 dagen kunt afvinken en dan – net als op de producten in de supermarkt – een etiket op je voorhoofd kunt plakken: geheel volgens nieuwe formule, voortaan 100% betrouwbaar (en suikervrij).

Gisteren las ik een mooi artikel over loslaten. Twee gedachtes om te onthouden:
1. De geest is een schitterend instrument als hij goed gebruikt wordt. 
Bij verkeerd gebruik wordt hij heel erg destructief. 
(Eckhart Tolle) en…
2. Houd op met proberen te zijn wat je niet bent, zodat anderen je leuk vinden. Zo werkt dat niet. Als je ophoudt met zoveel moeite te doen om te zijn wie je niet bent, als je al je maskers aflegt, als je je ware ik aanvaard en omhelst, dan zie je dat de mensen moeiteloos tot je aangetrokken worden.

3 Reacties
0

3 Reacties

MTB GMA PARCOURS 23/09/2014 - 05:53

Die laatste is mooi, doe ik al jaren…hi hi

Antwoord
Dagelijkse Dingen 23/09/2014 - 11:09

haha en zo zie je maar weer, ik voel me al jaren moeiteloos tot je aangetrokken!

Antwoord
Anoniem 25/09/2014 - 18:58

En van mooie blogs komen mooie reacties! Zie bovenstaande opmerking!

Vriendin W.

Antwoord

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK