A blog a day

door jasperina@hotmail.com

Volhouden, ik ben er niet zo goed in. Socrates zetelt in mijn hoofd en Jantje van Leiden in mijn lijf. Tal van redenen – bedenkt de eerste – om ergens aan te beginnen. Dus koop ik een strippenkaart voor yoga – onbeperkt – en schrijf me in voor drie lessen per week. Een zondagse Yin, een avond-flow en een vroege Kundalini. Want leuk om nieuwe vormen van yoga te ontdekken. Vóór mijn vliegende start slaat hoofd al op hol en zie ik mezelf als een evenwichtige Swami (in hippe yogabroek) door het leven gaan. Gepieker ohm ik in een handomdraai weg, boterhammen met dik boter en oude kaas zijn verleden tijd en houten plankerigheid al helemaal.

Lieve mensen,
U die elke dag begint met een zonnegroet,
ik kom eraan.


Uiteindelijk lig ik een paar weken verder eens per week op de mat. Op zondag bij Yin, want Jantje werd een beetje ongemakkelijk van Kundalini en de avond-flow was minder relaxed dan verwacht. Socrates had het zich anders voorgesteld maar ik ben stiekem best trots en denkt aan al die andere voornemens (Italiaans leren, hardlopen, een kleding capsule, vroeger opstaan, later slapen, nooit meer een verjaardag vergeten, vaker bellen, minder boterhammen met dik boter en oude kaas, vooruit koken, een vaste plek voor mijn sleutels (en bril), bij een koor, kleding ’s avonds opruimen, pindakaas zonder toegevoegde suiker, piano leren spelen, minder koffie en nooit meer vlees eten)

Als ik een vork had, zou deze bedekt zijn met hooi maar ongebruikt in de schuur staan.

Desondanks vind ik niets zo fijn als plannen maken. Dus ga ik weer eens 30 dagen bloggen. Dat deed ik eerder, vanwege een Ted-talk en tegen de herfstblues. Ik hield het vol geheel tegen karakter in. Een jaar later daarentegen… Ha, alsof Socrates zich daardoor uit het veld laat slaan. Tal van redenen, zoals beginnetjes en blaadjes die van bomen vallen.

A blog a day… (wordt vervolgd)

0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK