All you need is…

door Dagelijkse Dingen

Nog een laatste dan, voor we het nieuwe jaar inluiden. Een moment van bezinning. Tussen de voorbereidingen voor het feestje van vanavond. En voor zover dat lukt met kleine man naast me (“mama, mama, mama”…) en middelste krullenbol (“mogen we vanavond Minoes kijken?”). Wat is het jaar omgevlogen… time flies when you’re having fun. Want het was een goed jaar. Het jaar waarin M. een wel erg leuke opdracht kreeg op zijn werk en ik een geweldige nieuwe baan kreeg. Zeker in deze tijd een zegen. Het jaar waarin de meiden het heerlijk hadden op school, middelste nieuwe vriendinnen maakte en oudste het ene feestje na het andere had. Het jaar waarin kleine man de oren van mijn hoofd kletste en elke dag minstens één woord erbij leerde. Het jaar waarin we eindelijk weer eens vakantie vierden in la dolce Italia. Een jaar vol kleine geluksmomenten.

Maar 2013 had ook een rafelrandje. Het jaar waarin neef D. diabetes kreeg, wat een hoop verdriet en zorgen met zich meebracht. Het jaar waarin het niet goed ging met opa H. En natuurlijk was ook dit jaar weer een jaar vol twijfels. Over de juiste balans tussen werk en thuis. Over kleine man zo snel groot zien worden en af en toe de tijd wel stil willen zetten. Over te weinig tijd voor vriendinnen. Over van alles willen doen maar niet doen. Over mijn (stief)moederschap. Maar ondanks dat was het jaar meer goed dan niet goed. Neef D. vindt langzaam zijn weg met de allerliefste ouders en zus die hij zich maar kan wensen. En voor opa H. breekt hopelijk een fijn nieuw jaar aan.

Ik heb vooral veel zin in 2014. Waarin ik me natuurlijk weer van alles ga voornemen en waarvan ik hopelijk een paar dingen ook echt ga doen. Vaker uitgebreid koken (een eetclub?), bloggen, een boekenclub (al begonnen!), weer brieven schrijven aan mijn mams, vaker kaartjes sturen (zomaar), foto-albums maken (ik loop maar een paar jaar achter), een boek schrijven (tenminste beginnen), veel tijd en aandacht voor de allerliefsten in mijn leven, naar Barcelona, een korte vakantie met W. (Buenos Aires of Japan, zo fijn als je beste vriendin stewardess is…), veel lezen, veel kussen en knuffelen met de kinderen en M., elke week naar Yoga, later naar bed, meer geduld en minder scherpe tong…

En voor iedereen die dit leest, wens ik alle goeds voor 2014. Leef het alsof je niets te verliezen hebt, vol overgave en nieuwsgierigheid. Doe iets wat je nog nooit eerder heb gedaan, fluister lieve woorden tegen de mensen van wie je houdt, sta open voor onverwachte ontmoetingen en doorbreek de dagelijkse routine. Maar vooral heb lief!

0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK