De onderstop-brigade en pont vol dwazen

door Dagelijkse Dingen

Afgelopen week vulden ze mijn hoofd. Van die dingen, gek, grappig, stom, lief… om even bij stil te staan. En te delen:

1. Waarom is het veertien in plaats van viertien (wijze observatie van middelste tijdens het maken van haar rekensommen)
2. Op de pont tel ik 14 mensen, 12 mensen staren op een klein schermpje. De 13e (ik, zei de gek) kijkt naar deze dwazen. De 14e is de schipper.
3. Vriendin S. (moeder van twee zonen) filosofeert over opvoeden: “Ik doe het voortaan helemaal anders. Ik zeg gewoon ja, omdat ik weet dat ik dat uiteindelijk toch doe. Dat geeft een rust!”
4. Waarom is er zoveel rommel op straat en op tv?
5. “I like you”, zei de verlegen jongen in de kroeg tegen haar. Zijn duim ging ongemerkt mee de lucht in. Zij lachte hem niet uit, maar fluisterde: likes in real life are so much better”.
6. Als ik weer eens denk: wat een moeilijke keuze, zegt lief: geen keuze is moeilijker.
7. Waarom steken volwassenen hun tong niet meer uit als ze iets of iemand stom vinden? Een ideale ijsbreker tijdens een vervelende vergadering of lastig gesprek.
8. Waarom, sinds ik moeder ben, eindigt ieder uitje in een speeltuin?
9. Terwijl ik met haar zat te praten, zei ik: “Luister je wel eens naar een ander? Echt luisteren. Niet alleen beleefd wachten tot jij weer kan praten” Ik zei het zachtop.  Zij hoorde het niet.
10. Iedereen zou ‘ s avonds in bed moeten worden gestopt. Voorlezen, kusje, grapje, laatste kusje. De onderstopbrigade tegen de eenzaamheid.

1 Reactie
0

1 Reactie

Anoniem 03/06/2013 - 23:00

1: Eens
2: Was ik een van de 12?
3: Eens
4: Opruimen en/of loslaten
5: Zo veeeeel leuker!
6: En dan tussen een van de twee kiezen…
7: Doe ik nog regelmatig
8: Herkenbaar. Waarom is de speeltuin in Artis het leukst?
9: Echt? Ik heb je inderdaad niet gehoord…
10: Eens. Ik wil ook.
Kus, T.

Antwoord

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK