Fant in de kast

door Dagelijkse Dingen

“Mama, hoe stop je een olifant in de koelkast?”

Ik heb mijn eerste koffie nog niet op maar zie de fant en de kast voor me. Dat gaat nooit passen. De stilte duurt kleine man te lang. “Zal ik het zeggen?”, proest hij nu al een klein beetje. “Doe maar”, antwoord ik, terwijl ik een espresso maak.

“Deurtje open, olifant erin en deurtje weer dicht.” Kleine man grinnikt.

Logisch, knik ik en neem mijn eerste slok.

“Mama, hoe stop je een leeuw in de koelkast?” Kleine man moet plassen maar wiebelt tot hij ook dit grappige raadsel met me heeft gedeeld.Deze keer weet ik het. “Deurtje open, leeuw erin en deurtje weer dicht.” Kleine man proest en roept nee tegelijkertijd. “Zal ik het zeggen?”

“Deurtje open, olifant eruit, leeuw erin en deurtje weer dicht.”

Ik maak nog een espresso, terwijl ik stiekem de inhoud van onze koelkast controleer. “Mama, koning leeuw viert zijn verjaardag. In de rivier zwemmen krokodillen. Hoe komt de olifant aan de overkant om taart te eten?” Terwijl ik de slaap uit mijn ogen wrijf, probeer ik te bedenken wie er nog in die verdomde koelkast zit. Niet de fant toch? Veel meer tijd geeft kleine man me niet. Het wiebelen is hupsen inmiddels maar eerst dit grappige grapje. “Zal ik het zeggen?”

“De olifant zwemt gewoon naar de overkant, de krokodillen zijn namelijk al op het feestje.”

Terwijl mijn moppentrommel hardop schatert, wil ik de pret niet drukken maar volgens mij zit de jarige leeuw nog in onze koelkast, toch? De pretletter heeft lichtjes in zijn ogen. “Mama, hoe stop je koning leeuw in de koelkast?” Ik geef het op tegelijk met zijn ‘zal ik het zeggen’.

“Deurtje open, kroontje af, leeuw erin, kroontje erbij en deurtje weer dicht.”

Ik maak nog maar een espresso en bedenk of kleine man naast koning leeuw past.

0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK