Feest!

door Dagelijkse Dingen

Terwijl manlief in lichte paniek zijn mailbox uitspit  – op zoek naar mail nummer zoveel met plan X – kook ik twee pannen pasta en haal de keukenkastjes overhoop voor passende Tupperware schalen. Het is inmiddels negen uur ‘ avonds en morgen is het feest op school van de meiden. Het is al twee weken feest – lees juffendag, verkleeddag, we-bouwen-een-tent-dag, wendag, wandeldag – maar morgen is het echt FEEST met een hoofdletter: ! Oh en verrassing, dus de meiden mogen niks weten. Wekenlang al vult onze mailbox zich met mails van zeer actieve en creatieve ouders. En omdat het plan bijna iedere dag verandert, waren wij – niet zo actieve ouders – een beetje afgehaakt. Tot de feestdag in zicht kwam en er vorige week per mail officieel werd overgestapt op plan X. Alleen wisten wij niet wat plan X was. En toen we dit uiteindelijk ten einde raad bekenden over de mail aan moeder R. kregen we als antwoord slechts een verwijtend stilzwijgen. Gelukkig is manlief niet van gisteren en heeft op eigen houtje plan X van dochter A. tevoorschijn getoverd en heeft hij ook nog eens de feestcode van dochter E. gekraakt. Wij werkende ouders laten ons niet gek maken (wel schuldig).

Het resultaat? Twee schalen met pastasalade, die stiekem op locatie Y te A. bij moeder S. moeten worden afgeleverd (check). Kind A. die morgen op de fiets naar school gaat alsof alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat we de auto laten staan (check). Een extra luxe lunchbox voor kind E. (check), die met opa en oma naar school gaat want zo ver nog niet kan fietsen (check). Oh en een vlaggenwimpel voor juf F. en een tekening voor juf D. (ook al hadden we juffendag volgens mij al gehad, check). Dan nog een regenpak (plan Y), een bikini (plan Z) of stevige schoenen (plan K) (check buienradar… check). ‘ Middags mag onze lieve E. worden opgehaald… OF in de speeltuin OF in het zwembad OF in de klas. Bij twijfel mogen we bellen (met stichting Correlatie?). Dat is dus om halfdrie. Dan als een Razende Roeland weer naar school want daar wordt onze lieve A. toegesproken op het podium. Camera mee (check). Tissues mee (check).

Manlief en ik hebben erg veel zin in vakantie. Gewoon even helemaal niks en daarna gaan we het allemaal (!) helemaal (!) anders doen. Check!

 

1 Reactie
0

1 Reactie

Anoniem 17/07/2012 - 08:07

wat een leven hebben de werkende ouders,
petje af en laat je niet gek maken!!!

Antwoord

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK