Heupprothese!

door Dagelijkse Dingen

Mijn kleine man kreeg het boek voor zijn verjaardag: Dans op Jans van Dr. Seuss. Geweldig! Als kind had ik twee boeken van ’the cat with the hat’ en die kon ik dromen: ‘ Stap op pap’ en ‘ Slaapboek’. En toen ik op huwelijksreis in New York was, kocht ik: ‘ There’s a Zamp in my Lamp.’ Want: “Did you ever have the feeling there’s a WASKET in your BASKET? … Or a WOSET in your CLOSET?” kun je toch niet laten liggen. Dr. Seuss maakt de meest bizarre rijmpjes met woorden en wezens die alleen maar bestaan in zijn verhalen. Aanstekelijk leuk! De meiden moeten altijd erg hard lachen als ik het engelstalige boek voorlees, ook al verstaan ze er geen woord van. Ze zoeken de ZAMP achter de LAMP en de ZLOCK achter de CLOCK.

Nu is Job ook aangestoken door het Dr. Seuss-virus en elke avond vraagt hij voor het slapen gaan om ‘Dans op Jans’. Zodra hij FRANS en ANS ziet dansen op JANS, schatert hij het uit en roept: “HOP HOP… Au stop!” Ook Saar met het rode haar, vindt hij allesbehalve raar. “DAAAAR!”, roept hij – als hij de vier snurkende wezens in bed ziet liggen – “daar SAAR met ROOD HAAR”. En aan het einde, als we lezen: ‘Pepijn is al slim en kent woordjes als DEZE en DEZE. Maar papa is nog slimmer… hij kent  woorden als EXPANSIEVAT en…’ “HEUPPOOTEZE”(lees heupprothese)”, gilt Job dan. Ik weet niet waar het goed voor is, maar een uitgebreid vocabulaire kan nooit kwaad. Toch?

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding… Dr. Seuss Quotes that can change your life!
0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK