Jasperina’s tango

door Dagelijkse Dingen

Wat is geluk? Een woord van vijf letters dat je op ontelbaar veel momenten kunt plakken. Dat besefte ik deze week weer eens. Met vriendin W. vloog ik naar Buenos Aires. Het was lang geleden dat ik een verre reis maakte. De laatste was naar Zuid-India. Buenos Aires stond al heel lang op mijn lijstje dat ik eigenlijk niet heb. Waarom? Mijn verlangen deze stad te zien, heeft waarschijnlijk te maken met de Argentijnse tango. De prachtige ingetogen dans, die ik heel lang geleden samen met vriend D. onder de knie probeerde te krijgen (als ik met de leraar danste, dacht ik heel even dat ik ‘m kon dansen). De melancholische muziek van de bandoneon. Als ik mijn ogen dichtdeed, zag ik mezelf slenteren (niet wandelen) door deze stad.

Toch twijfelde ik toen vriendin W. vroeg of ik met haar mee wilde naar Buenos Aires. Ik twijfelde, maar zei gelukkig ja. En – hoewel de onzekerheid of er plek voor me zou zijn op de terugweg de eerste dagen nog als een klein vervelend wolkje boven mijn hoofd hing – rolde ik van het ene geluksmoment in het andere. Gezellig samen op de (luxe!) hotelkamer met vriendin W. Op de fiets door Buenos Aires, achter de knappe Nederlandse gids aan. Een hamburger queso op het pleintje onder een eeuwenoude boom. De statige begraafplaats en rustplaats van Eva Perron. Kunst kopen én bestellen op een onverwacht marktje. Slenteren in het hippe Palermo Soho. Sushi eten met Cosmopolitans en dan ontdekken dat ons geld op is (behalve de 100 pesos in onze beha voor de taxi). ’s Middags de tango dansen tijdens een milonga met een hele oude Argentijn (zonder op zijn voeten te staan). Om half 11 ’s avonds de taxi pakken om te gaan eten in een heerlijk Italiaans restaurant. De eindeloze markt van San Telmo bezoeken. Een onverwacht pianoconcert in teatro Collon. Verdwalen en anderhalf uur lopen om bij het verkeerde plaza de Mayo aan te komen. Het museum van Eva Perron bezoeken en heel nieuwsgierig worden naar haar biografie. In de rij staan voor het oudste café van Buenos Aires: Tortoni. En uiteindelijk mee terug kunnen vliegen naar Amsterdam (… businessclass!)

Geluk dus. En hoewel het vaak in kleine dingen schuilt, was het de afgelopen week groots en meeslepend geluk. En het houdt maar niet op. Vandaag zijn lief en ik twee jaar getrouwd. Ik ga maar eens een potje nederig en dankbaar zitten zijn op de bank (geen overbodige luxe na de mojitos van Koningsdag).

Wijsheid in Palermo Soho
3 Reacties
0

3 Reacties

Bertiebo 27/04/2014 - 16:28

Gefeliciteerd van de moeder van 'de andere bruid van 27 april'. Wij hebben inmiddels een fantastische kleindochter. Ze is in maart één geworden.
Mooi stukje trouwens!

Antwoord
Anoniem 27/04/2014 - 20:02

Geweldig schat, ja groot en klein geluk kan je deel zijn!
Het is dat reizen mij niet meer in het bloed zit anders ging BA zo op het to do lijstje,
mama

Antwoord
Dagelijkse Dingen 27/04/2014 - 22:32

@bertiebo over groot geluk gesproken!

@mam Parijs dan?! 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK