Kaas of sushi?

door Dagelijkse Dingen

Vandaag blijven we wat langer liggen en kijken het staartje van The Biggest Little Farm op Cinetree. Nu wil ik kippen. En eigenlijk ook een varken. En ik vraag me af of je van een stadsmeisje ook een buitenmeisje kunt worden? Hoewel hij al naar zijn werk is, hoor ik mijn lief grinniken. “Puh”, zeg ik tegen niemand in het bijzonder en begin aan de dag.

Kleine man houdt kantoor in de kamer van grote zus A. Een groot Mac-scherm maakt het leren niet per se makkelijker maar wel leuker. Taal en rekenen zijn vandaag een appel en een ei. Hoewel hij de appel nog wel eens als apel wil schrijven. Deze kan ik uitleggen. En we verzinnen een rijtje:

Poten – Potten
Kaken – Kakken
Taken – Takken
Stoken – Stokken

Een wereld van verschil in één letter gevangen. Klaar. Hij levert zijn taak in en het scherm vult zich met vrolijke confetti. Nu alleen nog wereldoriëntatie. Ik mag in zijn groepje.

“Het gaat vandaag over dilemma’s…” “Kaas of sushi”, vult mijn filosoof in zonder verder te lezen. Zwijgend geef ik hem de gum en lees verder. “Het gaat vandaag over dilemma’s over voortplanting.” “Dat is wanneer je kindjes krijgt”, grinnikt mijn zoon en klikt naar de eerste stelling. Daar kan hij kort over zijn. Die vrouw van 60 mag wat hem betreft een kind op de wereld zetten. “Als dat is wat ze wil”, schrijft hij op zijn werkblad. “Leeft ze dan nog lang genoeg om voor haar kind te zorgen?”, probeer ik, maar hij is al bij de volgende stelling.

– “Ja hoor.”
– “Ja hoor.”
– “Ja hoor.”

Geen van de dilemma’s zijn voor hem – behalve de wijze waarop je het schrijft – een dillema. Tot de laatste. Of het klonen van mensen een goed idee is? Hij lacht even om het idee dat er honderd klonen van hem zouden rondlopen. Dan stopt hij met lachen en zet een stellig nee op zijn werkblad. “Waarom niet?”, vraag ik nieuwsgierig. Hij kan het kristalhelder uitleggen. “Zo’n kloon kan er niet alleen met jouw voetbalkaartje voor een wedstrijd van Ajax vandoor maar ook nog eens met je vriendin.”

En dat snijt genoeg houd voor vaandag.

0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK