Opa’s en oma’s

door Dagelijkse Dingen

Op maandagmiddag maken ze tosti’s. Met kaas, salami en veel grapjes tussendoor. Daarna weer naar school, aan de hand van opa. Terwijl oma de aardappelen voor het avondeten schilt. Want maandagavond schuiven we aan. Voor aardappels, gehaktballen, ouderwetse groente en veel liefde. “Laat de rommel maar liggen, dat ruimen we vanavond wel op. Hup naar huis, jullie hebben het druk genoeg.”

Op donderdag strijken ze de was weg, staan ze op het schoolplein en luisteren met thee en koekjes naar alle verhalen die moeten worden verteld. Dan snel weer aan het eten, want donderdagavond schuiven we aan. Iedere week weer iets anders, glas wijn erbij en veel liefde. Opnieuw luisteren naar alle verhalen die moeten worden verteld. Nog een kus en zijn jullie niet te druk?
Op vrijdagmiddag, zonder zucht en zonder moeite, weer op het schoolplein staan. Voor kusjes, lachen en een eindeloos geduld. “Kom je gezellig bij ons spelen? Papa en mama komen zo.”
Dan is het weekend en tellen wij onze zegeningen met de opa’s en oma’s in ons leven. 
0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK