Taal is zeg maar echt mijn ding…

door Dagelijkse Dingen

Klein man houdt van nieuwe woorden, elke dag leert hij er wel weer een paar bij. En dan maakt hij de prachtigste zinnen.

* We zetten een tentje op in de tuin. Kleine man krijgt bezoek van zijn twee zussen. Na een minuut al steekt hij zijn hoofd door het kleine raampje: “Mama, het is krap in de tent. Er zitten twee meiden in.”
* Ik pas een bikini en de kleine man zit in zijn wagen in het pashokje. “Ben jij bloot mama”, giechelt hij. Hij houdt me strak in de gaten via de spiegel. “En daar zijn jouw borstels!”
* We maken een trein van stoelen. Als we allemaal zitten, vertrekken we maar kleine man trekt aan de noodrem. Hij holt naar de boekenkast en legt uit: “We zijn Dribbel vegreten, gevreten, gegeten… vegeten!” Dat is ook zo, we zijn Dribbel vergeten.”
* De zin die me altijd doet smelten: “Mama, ik wil op je sjoot.
* Duidelijker dan dat kan hij niet worden: “Mama, ik wil bij jou.” PUNT.
* Wil je een toet Job? “Ja, ik wil creme bulee en dan moet papa met de brander!”
* “Mama, mama, mensen hebben een hoofd en kinderen hebben een koppie.” Hij denkt even na over zijn eigen zin. Dan: “Mama, mama, kinderen hebben een koppie en dieren hebben een snoet.”
* We eten spaghetti: “Dit is echt heerlijk mama!
* De poes wordt geaaid en grondig bekeken door kleine man: “De kat kan niet praten mama, hij kan alleen miauw.”
* We rijden langs een grote bus: “Kijk mama, dat is de sjoolreisbus van Anne”.
* “Mama, ik hoorde iemand knipogen“, zegt kleine man vanaf de achterbank van de auto. Het blijft even stil. Dan constateert hij: “Dat was ikzelf.”

2 Reacties
0

2 Reacties

Anne-Marie 16/07/2013 - 23:47

Pasketti, toch?

Antwoord
Sheila 17/07/2013 - 11:30

Gaaf, hoor… 🙂 Fijn!

Antwoord

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK