Verandering

door Dagelijkse Dingen

Natuurlijk kan het ieder moment van het jaar.  Maar zo aan het einde van het oude jaar en het nieuwe jaar in zicht krijgen goede voornemens wat meer gewicht. Tussen alle drukte door zoek ik een moment van rust en bezinning (mooi woord!). Ik kijk terug op het afgelopen jaar. Wat waren de mooie momenten? Wat waren de moeilijke momenten? Was het een mooi jaar? En kan ik het jaar vangen in één woord? Zo was mijn woord van 2010 verandering, zonder enige twijfel (overigens ook wel eens een woord van het jaar geweest). In dat jaar ging ik samenwonen en werd ik met kleine stapjes stiefmama en van de ene op de andere dag mama.

Mijn moment van bezinning heb ik nog niet gevonden in de drukte van de afgelopen weken, maar verandering lijkt ook als een rode draad door het afgelopen jaar te lopen. Balanceren als kersverse mama tussen werk en thuis, een draai vinden in de vinex na zoveel jaren driehoog achter in de jordaan, afscheid van Vrouwonline.nl na bijna 10 jaar, van heel lang alleen naar een dierbaar maar ook vaak druk lapjesgezin, een huwelijksaanzoek en een nieuwe (tijdelijke) baan… Verandering.

Maar ook woorden als nieuw, wennen, genieten, moe, geluk, afscheid  en loslaten komen in me op. Heel veel woorden, behalve het woord saai. En als ik me dan heb bezonnen op het afgelopen jaar (nog een beetje langer en meer dan in deze blog), richt ik mijn blik naar voren. Ik kijk naar een heel nieuw jaar als de eerste bladzijde van een opschrijfboekje. En daar gaat een belofte van uit. Van nieuwe kansen, nieuwe wegen en voornemens die vaak dezelfde zijn als het jaar daarvoor maar zich daar niks van aantrekken en als oude vrienden gezellig weer aanschuiven. En in mijn hoofd wil ik dan van alles. Dingen waar ik denk invloed op te hebben. Maar ook zoveel dingen waarvan ik weet dat ik er geen invloed op heb. Dan schrijf ik ze op – als een boekhouder van het kleine geluk – en als om 12 uur het geknal losbarst voel ik een kriebel in mijn buik. Vol van verwachting voor zo’n kraakvers nieuw jaar!

4 Reacties
0

4 Reacties

Anoniem 20/12/2011 - 09:09

mooie woorden, kraakvers gaat een favoriet woord worden wat ik je brom,
en ook mijn buik kriebelt als ik aan een heel nieuw jaar denk, kriebels van verwachting en
kriebels ook een beetje van angst.

Antwoord
Jasperina 20/12/2011 - 17:54

van angst? nu ben ik wel heel nieuwsgierig naar deze anonieme reageerder 🙂

Antwoord
Anoniem 22/12/2011 - 14:48

En nu nog de tijd nemen om al deze voornemens uit te voeren. Taat

Antwoord
Jasperina 23/12/2011 - 11:52

Hmm, vanaf half februari? 😉

Antwoord

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK