Woordenwatjes

door jasperina@hotmail.com

Mijn hoofd is vol vandaag. Het wekt me al voor de wekker die ik vandaag niet hoefde te zetten. Want een vrije dag. Lief niet. Maar zelfs hij slaapt nog. Eruit dan maar voor koffie. Mijn hoofd maalt met de bonen mee. Het komt niet goed uit. Niet vandaag want die vrije dag. Mijn gedachten steken hun tong uit terwijl humeur haar armen mokkend over elkaar slaat in een vastgelopen achtbaan. Help!

Ik snap het niet maar weet inmiddels hoe het werkt
De dagen waarop ik mezelf teveel ben. En de wereld met haar scherpe nagels wondjes krabt op mijn vel. Jij wrijft de slaap uit je ogen en kruipt naast me. Op andere dagen genoeg voor een geluksgevoel waarvan mijn tenen gaan krullen. Maar hoofd en jouw vrolijke geklets botsen vandaag. Geen ruimte. Behalve voor schuldgevoel die haar voet snel tussen de deur zet.

Ik troost me met zinnen van Femke van der Laan
Aan de randen van de dag.
Maar de eenzaamheid die door de liefde schemert komt te dichtbij.
Hoe je soms voor de ander jezelf voorbij. Vergeet.

Ik hoop dat je niks doorhebt
Maar wanneer ik het bed opmaak sta je ineens naast me. Voor een knuffel en ik hou van jou. Ik hoefde er niet eens om te vragen. Zachte velletjes die overgaan van moeder op zoon. Ben ik bang.

En we komen tot niks
Omdat vandaag moet van hoofd.

Het is allang middag als de mist langzaam optrekt
Ik wandel en jij manoeuvreert je step over ongelijke tegels en halfhoge stoepen. Het gebied met het rafelrandje en een kunstenaarshart is veranderd in een bouwput. Jij wijst naar hoge balkons die lijken op de karretjes van glazenwassers. Wiebelig. Een toekomst die uit de aarde wordt gestampt in een veranderende stad.

Hoe spel je rendier, mam?
r e n d i e r.
Maar jij bedoelt r e i n d e e r.
Omdat je van gamen supergoed engels leert.

Beter dan van woordenrijtjes, vraag ik
Woordenwatjes? Eigenwijs jij.
En dan moet ik ondanks de dag lachen.

Hoor je dat hoofd, fluister ik
Het gaat over jou.

w o o r d e n w a t j e s

Heb jij de Peace Posters al ontdekt in Amsterdam of Haarlem?
0 Reactie
0

Laat een reactie achter

Dagelijkse Dingen maakt gebruik van cookies voor het optimaal functioneren van de website en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. OK